• تاریخ: ۱۴۰۰-۰۲-۲۹
  • شناسه خبر: 23130

۹۵ درصد قزوینی‌ها تلویزیون ایران را تماشا می‌کنند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین گفت: بر اساس انتشارِ گزارش پژوهشی‌ِ مصرف کالاهای فرهنگی در قزوین، ۹۵/۱ درصد قزوینی‌ها تلویزیون ایران را تماشا می‌کنند که میانگین تماشای تلویزیون توسط ایشان ۳/۳۳ ساعت در روز است. هم ...

محمدحسین اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار«پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» اظهار کرد: گزارش‌های استانی موج سوم پیمایش ملی «مصرف کالاهای فرهنگی در ایران» توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد. این گزارش‌ها دستاورد پیمایشی است که پس از ۱۶ سال وقفه، با هدف سنجش رفتارهای فرهنگی مردم ایران توسط دفتر طرح‌های ملی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سال ۱۳۹۸ اجرا شده است که در این پیمایش ملی، تعداد ۱۵.۵۰۰ نفر از افراد بالای ۱۵ سال ساکن شهر و روستا در ۳۱ مرکز استان، ۸۵ شهر (غیر مرکز استان) و ۵۰۰ روستا مورد پرسش قرار گرفته‌اند.

ساماندهی اسامی واحدهای صنفی قزوین در دستور کار اداره کل ارشاد اسلامی است -  ایرنا

وی افزود: در این پیمایش سه محور «فعالیت فرهنگی»، «مصرف فرهنگی» و «تقاضای فرهنگی» در قالب مقولاتی چون: فعالیت مذهبی، فعالیت اجتماعی، فعالیت ورزشی، فعالیت تفریحی، فعالیت هنری و دستی، کتاب و کتابخوانی، روزنامه و مجله‌خوانی، مصرف رادیو، تلویزیون، انواع دیگر رسانه‌های صوتی تصویری، رایانه، اینترنت، ماهواره و تلفن همراه، سینما و تئاتر، موسیقی، تسهیلات (امکانات) فرهنگی، زمان فراغت و نیازهای فرهنگی، بررسی و سنجش شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین تأکید کرد: گزارش‌های استانی این پیمایش به سه پرسش پاسخ می‌دهند: ۱. شهروندان استان چه «فعالیت‌های فرهنگی» انجام می‌دهند و به چه میزان؟

۲. شهروندان استان چه «کالاهای فرهنگی» مصرف می‌کنند و به چه میزان؟

۳. شهروندان استان در روزهای عادی و تعطیل، چه میزان اوقات فراغت دارند و آن را چگونه می‌گذرانند؟

وی تأکید کرد: در پیمایش مربوط به مصرف کالاهای فرهنگی در استان قزوین آمار و اطلاعات قابل تأملی مشاهده می‌شود که می‌تواند مبنای بسیاری از برنامه ریزی‌های فرهنگی و اجتماعی در استان قرار گیرد.

بنا بر اعلام روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قزوین، دبیر شورای فرهنگ عمومی استان قزوین گفت: بر اساس این پیمایش که در سطح استان قزوین انجام شده است به برخی از آمار احصاء شده که به شرح زیر است:

– در حوزه کتاب و کتابخوانی: ۴۶/۷ درصد شهروندان قزوینی کتاب می‌خوانند که متوسط مطالعه هفتگی ۱/۴ ساعت در هفته و میانگین خرید کتاب ۲/۳۴ جلد کتاب در سال است، از میان نمونه‌های پژوهشی، فقط ۲۵/۶ درصد جمعیت مجله و روزنامه می‌خوانند که از این تعداد نیز ۴۸ درصد به صورت الکترونیکی نشریات را دنبال می‌کنند.

– ۲۹/۲ درصد قزوینی‌ها به رادیوی ایران و ۱/۵ درصد به رادیوهای خارجی گوش می‌دهند و ۶۹/۳ درصد به رادیو گوش نمی‌دهند.

– ۹۵/۱ درصد قزوینی‌ها تلویزیون ایران را تماشا می‌کنند که میانگین تماشای تلویزیون توسط ایشان ۳/۳۳ ساعت در روز است. همچنین از میان نمونه‌ها ۱۷/۹ درصد به شبکه‌های تلویزیونی ماهواره‌ای دسترسی دارند و تماشا می‌کنند.

– ۷۵/۶ درصد شهروندان قزوین به موسیقی گوش می‌دهند که میانگین آن ۱/۱۶ ساعت در روز است. از این میان ۵۰/۸ درصد به موسیقی سنتی، ۳۹/۷ درصد به موسیقی پاپ ایرانی و بقیه به سایر انواع موسیقی گوش می‌دهند.

– ۷۳/۶ درصد قزوینی‌ها تا به حال به سینما نرفته‌اند و فقط ۲۶/۴ درصد با میانگین ۱/۵۷ بار در سال به سینما می‌روند.

همچنین ۸۷/۲ درصد از شهروندان قزوینی اصلاً به دیدن تئاتر نرفته‌اند و تنها ۷/۹ درصد با میانگین ۰/۵۲ بار در سال به سالن تئاتر می‌روند.

– ۳۸/۵ درصد مردم قزوین از رایانه و لب تاپ با میانگین ۰/۴۶ ساعت در روز استفاده می‌کنند.

– ۵۷/۷ درصد از اینترنت با میانگین ۱/۴۳ ساعت در روز و ۹۴/۱ درصد از موبایل با میانگین ۲/۰۵ ساعت در روز استفاده می‌کنند که ۷۳/۳ درصد آنان از گوشی‌های هوشمند بهره‌مندند.

– در این نمونه آماری، ۷۲/۳ درصد در مجالس جشن و سرور مذهبی، ۷۹/۵ درصد در مراسم‌های روضه و عزاداری مذهبی، ۶۶/۹ درصد در سخنرانی‌های دینی، ۶۱/۸ درصد در مراسم‌های قرآنی، ۶۲/۶ درصد در نمازهای جمعه و جماعت و ۶۸/۲ درصد در مراسم‌های دعا و نیایش شرکت می‌کنند.

– بازدید از موزه و مراکز تاریخی ۲۱/۳ درصد، شرکت مستمر در امور خیریه ۲۲/۸ درصد، انجام فعالیت‌های هنری ۲۹/۵ درصد، انجام فعالیت‌های ورزشی ۵۴/۹ درصد با میانگین ۲/۲۴ ساعت در هفته، انجام بازی‌های سنتی و محلی ۴/۶ درصد و انجام سفر ۶۶/۴ درصد، از دیگر آمار احصاء شده در این پیمایش پژوهشی است.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست