• تاریخ: ۱۴۰۱-۱۲-۲۱
  • شناسه خبر: 31753

مصرف قارچ‌های خودرو و سمی در طبیعت می تواند منجر به فوت و نارسایی کبد شود

مصرف قارچ‌های خودرو و سمی می‌تواند منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری در بیمارستان شود. شهروندان از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (به خصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع آوری ...

علیرضا حقیقت، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان در گفت و گو با خبرنگار « پایگاه خبری-تحلیلی پیام ملّت» با هشدار نسبت به مصرف قارچ‌های خودرو و سمی در ابتدای فصل بهار اظهار کرد: این مسمومیت در مناطق غربی، کوهستانی و مرطوب کشور شایع است و می‌تواند منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری در بیمارستان شود.

حقیقت گفت: شهروندان از مصرف قارچ‌های خودرو مخصوصا قارچ‌هایی که در کنار تنه درختان (به خصوص درختان خشک شده) می‌رویند و یا قارچ‌های فله‌ای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری کنند و تنها قارچ‌هایی را که توسط مراکز مجاز و در بسته‌بندی‌های دارای مجوز می‌باشند، خریداری و مصرف نمایند.

وی افزود: شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی، تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل است و تنها متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی قادر به این تشخیص هستند. بنابراین نباید به توصیه‌های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از  انواع خوراکی قارچ  توجه شود.

حقیقت با بیان اینکه صرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست گفت: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ یا وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ،  معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

وی گفت: برخی از سموم موجود در قارچ‌های سمی مقاوم به گرما هستند و فرآیندهای آماده‌سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن و بخار پز کردن، قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمی‌باشد.

علیرضا با بیان اینکه در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی مثل تهوع، استفراغ و اسهال به صورت تاخیری ۱۲-۵ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها  منتقل کنند افزود: در مواردی که علائم گوارشی بصورت تاخیری با فاصله بیش از ۶ ساعت از مصرف قارچ خودرو رخ دهد این دسته از قارچ‌ها سمیت به مراتب بیشتری دارند.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می‌دهد و هرگونه تاخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ بیمار می‌شود. بنابراین لازم است با مشاهده علائم و نشانه‌های بالینی اولیه به ویژه از نوع تاخیری در فردی با سابقه مصرف خوراکی قارچ خودرو، از هرگونه خوددرمانی و درمان علامتی پرهیز کرده و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل نمود.

علیرضا حقیقت افزود: بهتر است در صورت امکان، نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار، برای شناسایی به کادر پزشکی بیمارستان تحویل داده شود.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست