- تاریخ: تیر ۲۶, ۱۴۰۴
- شناسه خبر: 40318
شهر سهرود مهیای برگزاری «بزرگداشت شیخ سهروردی» میشود
شهردار سهرود از آمادگی شهرداری سهرورد برای برگزاری بزرگداشت شیخ شهابالدین سهروردی در هشتم مرداد ماه سال۱۴۰۴ خبر داد.

به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت»- داودقهرمانی، شهردارو رییس امور اجرایی همایش بزرگداشت مقام این فیلسوف بزرگ،گفت: هشتم مرداد ماه در تقویم ایران با نام روز زنجان و روز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهرودی (شیخ اشراق) گره خورده است، به همین مناسبت هر ساله در این روز مراسمی در زادگاه این فیلسوف بزرگ برگزار میگردد.
وی افزود: امسال شهرداری وشورای اسلامی ومردم فرهنگ دوست شهر سهرورد باتمام توان برای برگزاری این همایش ملی در شهر زیبا ودیدنی سهرورد آماده هستند.
رییس اجرایی همایش شیخ اشراق، افزود: شهاب الدین یحیی ابن حبش بن امیرک ابوالفتوح سهروردی، ملقب به شیخ شهابالدین، شیخ اشراق، شیخ مقتول و شیخ شهید، فیلسوف نامدار ایرانی اهل سهرورد از توابع شهرستان خدابنده در استان زنجان است و روز بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی به تایید مرکز تقویم موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ۸ مرداد است.
وی گفت: این فیلسوف نامدار کسی است که مکتب اشراق وفلسفه خُسرَوانی را بهوجود آورد که بعد از شهادتش درجهان بهسرعت منتشر گردید وامروزه آثارش درتمام دانشگاههای معتبر وبهنام جهان تدریس میگردد.
شهردار سهرورد گفت: او خود فلسفهاش را حکمت اشراق نامیده بود که به معنای درخشندگی و برآمدن آفتاب است و اقوام لاتین آن را aurora consurgens نام نهادهاند، اما این تفکر فلسفه خاص افلاطونی نیست و در آن آرای افلاطون، ارسطو، نوافلاطونیان، زرتشت، هرمس، اسطوره تحوت و آرای نخستین صوفیان مسلمان در هم آمیخته است.
وی با بیان اینکه مکتب سهروردی هم فلسفه هست و هم نیست، گفت: فلسفه است از این جهت که به عقل اعتقاد دارد، اما عقل را تنها مرجع شناخت نمیداند،عرفان است از این نظر که کشف و شهود و فلسفه اشراق را شریفترین و بلندمرتبهترین مرحله شناخت میشناسد.
قهرمانی افزود: وی شخصیتی است که پس از قرنها هنوز آوازهاش در جهان وتاریخ ساری وجاریست و طرفداران زیادی در جایجای دنیا دارد.
رییس امور اجرایی همایش بزرگداشت مقام شیخ شهاب الدین سهروردی درسال ۱۴۰۴ گفت: سهروردی فیلسوف و حکیم مُتاّلِه قرن ششم هجری قمری است و در سال ۵۴۹ ه.ق در شهر سهرورد به دنیا آمده است و در سال ۵۸۷ ه.ق در شهر حلبِ سوریه به دستور صلاح الدین ایوبّی و توسط پسرش ملک ظاهر ایوبّی به شهادت رسیده است.