• تاریخ: مرداد ۴, ۱۴۰۴
  • شناسه خبر: 40480

جهت‌دهی پژوهش‌ها به سمت اجراپذیری، ضرورتی راهبردی است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان بر ضرورت جهت‌دهی پژوهش‌ها به سمت اجراپذیری و حل مسائل واقعی، تاکید کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان در نخستین جلسه گروه‌های پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه اظهار کرد: در شرایط کنونی که دانشگاه‌ها با محدودیت منابع و انتظارات روزافزون از سوی جامعه مواجه‌اند، لازم است پژوهش‌ها با رویکردی مسئله‌محور طراحی شوند به گونه‌ای که خروجی آن‌ها به ارائه راه‌حل‌هایی ساده، عملیاتی، مبتنی بر شواهد و قابل اجرا در محیط واقعی بینجامد.
وی با اشاره به اهمیت ارتقاء کیفیت پژوهش‌ها از طریق رویکردهای بین‌رشته‌ای، افزود: رشته‌هایی مانند آمار زیستی، اپیدمیولوژی، انفورماتیک پزشکی، اقتصاد سلامت و هوش مصنوعی، نقش کلیدی در طراحی بهینه مطالعات، تحلیل داده‌ها، و افزایش اعتبار و اثربخشی پژوهش‌های حوزه سلامت دارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان، خاطرنشان کرد: بهره‌گیری هدفمند از این تخصص‌ها به ما امکان می‌دهد تا با دقت و عمق بیشتری به تحلیل پدیده‌ها بپردازیم و راهکارهایی جامع برای مسائل پیچیده نظام سلامت ارائه کنیم.
وی با اشاره به ضرورت تعامل منسجم میان حوزه‌های آموزش و پژوهش، خاطرنشان کرد: آموزش و پژوهش باید در ارتباط تنگاتنگ و هم‌افزا با یکدیگر عمل کنند چرا که تفکیک این دو حوزه و حرکت جزیره‌ای در هر یک، می‌تواند منجر به کاهش کیفیت، کاهش انگیزه علمی و در نهایت افت بهره‌وری دانشگاه شود.
سرداری اظهار کرد: ما باید نظام آموزشی را به‌گونه‌ای بازطراحی کنیم که پژوهش‌های دانشجویان و اساتید از دل آموزش معنادار و کاربردی بجوشد.
وی در ادامه با تبیین نقش دانشگاه در فرآیند توسعه، گفت: تحقق توسعه واقعی، نیازمند تغییر در سطوح مختلف فردی، سازمانی و اجتماعی است. هر تحول مثبت، از آگاهی و اصلاح فردی آغاز می‌شود، به تغییرات فرهنگی منتهی می‌گردد و در نهایت، در قالب آثار اجتماعی، اقتصادی و حتی سیاسی خود را نشان می‌دهد و دانشگاه باید به عنوان موتور محرک این تحول، در خط مقدم تغییرات توسعه‌محور ایفای نقش کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با تأکید بر ضرورت شکل‌گیری تیم‌های پژوهشی متنوع و تخصصی اظهار کرد: حل مسائل پیچیده حوزه سلامت، نیازمند نگاه‌های متکثر و تحلیل‌های چندبعدی است. تشکیل تیم‌های پژوهشی متشکل از متخصصان حوزه‌های مختلف نه‌تنها قدرت تحلیل را افزایش می‌دهد، بلکه موجب نوآوری و ارائه راه‌حل‌های دقیق‌تر و بومی‌تر می‌شود.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست