- تاریخ: تیر ۸, ۱۴۰۴
- شناسه خبر: 40038
آمادگی۲۵۰ مرکز مشاوره در استان، برای ارائه خدمات به آسیبدیدگان حملات رژیم صهیونی
رئیس نظام روانشناسی استان زنجان اظهار کرد: متاسفانه همواره پس از بروز حوادث است که به فکر ایجاد «اتاق بحران» میافتیم. با این وجود نظام روانشناسی استان آمادگی ارائه خدمات به مراجعهکنندگان را دارد.

زهره میرعیسیخانی: به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت»، رئیس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان با اشاره به اینکه شرایط به وجودآمده در کشورمان یک شرایط اضطراری و بحرانی است، اظهار کرد: انسجام وهمبستگی در این دوران میتواند بهترین درمان برای خروج از این بحران باشد. از مسئولان انتظار میرود که در زمینه ایجاد این همبستگی جدیتر اقدام کنند.
«اباذر چراغی» با بیان اینکه غالبا وضعیتهای بحرانی، افراد را به هم نزدیکتر میکند، گفت: در این موقعیت، معمولا «منیتی» که افراد دارند از بین میرود و همدلیها تقویت میشود.
**سندروم پیش از بروز جنگ
چراغی با اشاره به اینکه جنگ ایران با رژیم صهیونیستی هنوز پایان نیافته است، گفت: در موضوع جنگ ما با سه سندروم روبه رو هستیم. سندروم «پیش از جنگ» که غالبا ناشی از اخبار و شایعاتی است که از گوشه و کنار شنیده میشود. در این زمان کودکان و حتی بزرگسالان دچار حملههای «پنیک» شده و علائم اضطراب و نگرانی بروز پیدا میکند.
**سندروم حین حادثه/ به گروههای آسیبپذیر توجه بیشتری شود
وی ادامه داد: در مرحله بعد، ما با «سندروم حین حادثه» مواجه میشویم که بسیاری از افراد در این دوران دچار وحشت شده که خود این موضوع در درازمدت باعث بروزاختلالات روانی بسیاری میشود.
رئیس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان افزود: بیشتر افرادی که در این دوران آسیب میبینند گروههای آسیبپذیر جامعه از جمله زنان باردار، سالمندان و کودکان هستند که باید در این موقعیت بیشتر به این گروهها توجه شود .
**سندروم پس از حادثه
چراغی خاطرنشان کرد: سندروم سوم که با عنوان دوره (PTSD)از آن یاد میشود، «سندروم پس از حادثه» و یا «جنگ» است و علایمی نظیر افسردگی، اضطراب اجتماعی را دارد و منجر به اختلالات خواب و سایر اختلالات میشود.
**۲۰۰ تا ۲۵۰ مرکز مشاوره در استان آماده ارائه خدمات به آسیبدیدگان حملات رژیم صهیونی
این روانشناس با بیان اینکه در رابطه با این مسائل، همواره باید در سطح کشور آمادگیهایی وجود داشته باشد، اظهار کرد: متاسفانه شاهد هستیم که همواره پس از بروز حوادث است که به فکر ایجاد «اتاق بحران» و درمان چنین مشکلاتی میافتیم. هرچند نظام روانشناسی و مشاوره استان که مشمول ۲۰۰ تا ۲۵۰ مرکز مشاوره است آمادگی ارائه خدمات و پاسخگویی به مراجعه کنندگان را دارد.
وی با بیان اینکه آسیبهای روانی جنگ ممکن است تا مدتها بر افراد تاثیر بگذارند، اظهار کرد: افراد در این دوران بهتر است به شایعات توجه نکنند و مراقب خود و دیگران باشند. خانوادهها با توجه به اینکه مراکز ایجاد انگیزش هستند، باید بیاموزند که چطور با کودکان و افراد آسیبپذیر برخورد کنند. در این دوران باید از نقطه حاکمیت مادر و پدر بودن پایین بیایند و در قالب دوست با فرزندان خود برخورد کنند.
**خانوادهها باید بتوانند در این دوران انسجام خانوادگی خود را حفظ کنند
وی با بیان اینکه کودکان در هر سنی، در این دوران شراط حساسی را سپری میکنند، گفت: خانوادهها باید بتوانند در این دوران انسجام خانوادگی خود را حفظ کنند و بر روان و جسم خود و کودکانشان مدیریت داشته باشند.
چراغی با بیان اینکه در شرایط فعلی تنها انسجام وهمبستگی میتواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند، افزود: در جنگ ۱۲ روزه ایران با رژیم صهیونی نیز شاهد این بودیم که مردم کشور خود را در قالب یک خانواده میدیدند و کمککننده و یاریگر هم بودند و این دست از اتفاقات است که در جنگ تعیین کننده است.
رئیس نظام روانشناسی و مشاوره استان زنجان اظهار کرد: تمام دفاتر و مراکز ما آماده این را دارند که به صورت ۲۴ ساعته در خدمت شهروندان باشند و به مشاوره و رفع اختلالات تخصصی این دوران بپردازند.
انتهای پیام