- تاریخ: تیر ۱۰, ۱۴۰۴
- شناسه خبر: 40097
نیازمند بازنگری در طرح جامع شهری با لحاظ عوامل پدافندیهستیم
عضو شورای شهر مطرح کرد: نقاط حساس و پراهمیت برای تخلیه شهر را مشخص کنیم تا در مواقع اضطرار کمک احوال مسئولین و مردم باشد.

به گزارش«پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» جلسه رسمی وعلنی شورای شهر زنجان؛ امروز ۱۰ تیر ماه ۱۴۰۴ در سالن جلسات ساختمان شورای شهر برگزار شد و در این جلسه بالغ بر ۶ لایحه به تصویب رسید.
** در دوران جنگ ۱۲ روزه؛ ، وقفهای در کارهای عمرانی شهری نیفتاد
در ابتدای این جلسه، «منصور مرادلو»، رئیس شورای اسلامی شهر زنجان با گرامیداشت ایام محرم و یاد و خاطره شهدای حملات رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: روزهای، بسیار سختی را سپری کردیم ولی در این روزهای سخت مردم بار دیگر نشان دادند که در کنار رهبر و مردم کشور خود ایستادهاند و از این آزمون بیرون آمدند.
وی ادامه داد: در این ایام شاهد بودیم که با وجود همه دلنگرانیها و مشکلات، وقفهای در کارهای عمرانی شهری نیفتاد و عملیاتهای عمرانی شهر در حال انجام بود.
** شعاری جز «وحدت» از رسانهها شنیده نمیشد
به گفته مرادلو؛ اصحاب رسانه ما نیز در این ایام نشان دادند که علیرغم همه اختلافاتی که در داخل کشور وجود دارد اما همه مردم پای کار هستند و در این روزها شعاری جز وحدت وجود نداشت.
** ناوگان شهری در روزهای «عاشورا» و «تاسوعا» رایگان شد
در این جلسه ۶ لایحه به بحث گذاشته شد و به تصویب رسید که برخی از اهم این لوایح شامل ؛ ارائه خدمات رایگان حمل و نقل شهری با ناوگان ملکی در روزهای تاسوعا و عاشورا، خرید اقلام نورپردازی پل سید الشهدا، تکمیل عملیات عمرانی پارکها در سطح منطقه سه (بهسازی پارک باب الحوائج)، کفسازی کوچه میرزایی و خیابان نواب صفوی و ورودی بازار، خرید کانکسهای حمام و سرویس بهداشتی برای مدیریت بحران استان و پرداخت هزینه آن به صورت یکجا به شرکتهای تامین کننده آن. که همه این لوایح با تصویب اعضای شورای شهر به تصویب رسید.
**بایستی در جهت ایجاد شهرایمن با لحاظ مسائل پدافندی گام برداشت
در ادامه «مهدی طالب»، عضوشورای شهر با اشاره به اینکه با توجه به حوادثی که در روزهای اخیر شاهد آن بودیم و حملات رژیم صهیونی به شهرها و خانهها، به نظر میرسد در سیستم شهری نیازمند بازنگریهایی باشیم، اظهار کرد: حوادثی که در این جنگ تحمیلی ۱۲ روزه دیدیم، نشان دهنده این است که در مسائل شهری و شهرسازی نواقصی وجود دارد که بایستی برطرف شود تا تلفات و صدماتی که بر کشور تحمیل می شود به حداقل برسد. پیشنهادی که دارم این است که در طرحهای جامع شهری تغییراتی اعمال شود که در جهت ایجاد شهر ایمن با لحاظ مسائل پدافندی باشد.
** اگر مجتمعسازی در سطح کشور لحاظ میشود، باید مباحث پدافندغیرعامل نیز در آن لحاظ شود
وی ادامه داد: مسئله دیگری که در این زمینه وجود دارد، این است که از سیاستزدگی در مسکنسازی پرهیز شود. مجتمعسازی فعل خوبی نیست که امروزه شاهد گسترش آن در سطح جوامع شهری هستیم، چرا که در حوادث طبیعی و غیرطبیعی اتفاقات و تلفات در این مراکز بیشتر خواهد بود. حداقل اگر مجتمعسازی در سطح کشور لحاظ میشود، باید مباحث پدافندغیرعامل نیز لحاظ شود تا شاهد مشکلی در این خصوص نباشیم.
به گفته این عضو شورای شهر باید مباحث تخلیهای مطلوب برای مجتمعها و خروجیهای شهر در دستور کار قرار بگیرد و نقاط حساس و پراهمیت برای تخلیه شهر را مشخص کنیم تا در مواقع اضطرار کمک احوال مسئولین باشد.
**توجه به ساخت پناهگاهها یکی از ضروریتها است
این عضو شورای شهر خاطرنشان کرد: توجه به ساخت پناهگاهها نیز یکی از ضرورتها است. ما در ۸ سال دفاع مقدس توجه به این مسائل را داشتیم اما در شهرسازی کنونی این موضوعات مورد بیتوجهی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه موضوع دیگری که باید به آن توجه کرد بحث مولدسازی در اراضی است که برای مدیریت بحرانها در نظر گرفته شود، اظهار کرد: هلال احمر استان نباید به خاطر پروژههای نیمه تمام خود مجبور بشود بیاید اراضی که برای بحران در نظر گرفته شده است تغییر کاربری بدهد و بفروشد تا بتواند پروژه های نا تمام خود را به سر انجام برسد و هزینه این موضوعات باید از جاهای دیگری تامین شود تا مشکلی در این زمینه به وجود نیاید.
**خروج پادگان از سطح شهر باید مورد توجه مسئولین قرار گیرد
وی افزود: موضوع دیگری که میخواهم مطرح کنم، بحث وجود مراکز نظامی و علی الخصوص پادگان در سطح شهر است. در این حوادث ما شاهد بودیم که دشمن کدام مراکز را مورد هدف قرار میداد. پادگان در ضلع شمالی و در وسط شهرقرار دارد. خواهشی که از مسئولین دارم این است که جایه جایی پادگان را در دستور کار قرار بدهند که این موضوع هم برای پادگان و هم برای شهروندان خوب است.
خبرنگار: زهره میرعیسیخانی
انتهای پیام