• تاریخ: آبان ۱۳, ۱۴۰۴
  • شناسه خبر: 41444

سطح زیرکشت گیاهان دارویی در زنجان به ۵۵۰۰ هکتار افزایش می‌یابد

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: بر اساس برنامه ریزی‌ها و پیش بینی‌های انجام شده در سال زراعی جاری سطح زیرکشت گیاهان دارویی در استان به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ هکتار خواهد رسید.

به گزارش «پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت» – منوچهر کریمی را یکی از استان مستعد کشور برای تبدیل شدن به قطب تولید گیاهان دارویی بیان کرد و افزود: شهرستان ابهر بیشترین تنوع گیاهان دارویی را در خود جای داده و به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، ارتفاعات متعدد، خاک حاصلخیز و پوشش گیاهی غنی، رویشگاه طبیعی بسیاری از گیاهان دارویی است.

وی با اشاره به تنوع بالای گیاهان دارویی در زنجان با ۶۸ تیره مختلف اظهار داشت: شناسایی ۲۲۰ گونه گیاهی دارویی از میان یک هزار و ۱۰۸ گونه گیاهی رویشی در این استان، نشان دهنده تنوع بالای گونه‌های گیاهی بومی و ظرفیت فرآوری مناسب و اقلیم سازگار آن است.

کرمی ادامه داد: این تنوع، زنجان را به یکی از مناطق دارای پتانسیل بالا برای توسعه زنجیره ارزش گیاهان دارویی در کشور تبدیل کرده است.

وی یادآور شد:‌ هم اکنون ۶ واحد فرآوری گیاهان دارویی در این استان فعال است که در زمینه تولید عرقیات گیاهی و بسته‌بندی این محصولات فعالیت دارند و امکان افزایش ظرفیت تولید در صورت گسترش سطح زیر کشت وجود دارد.

کریمی بیش‌ترین گونه‌های گیاهی موجود در این استان را مربوط به تیره‌های رزاسه، کاسنی و نعناع بیان کرد و اظهار داشت: زنجان ظرفیت بالایی در تولید و پرورش این گیاهان دارد.

وی تصریح کرد: گیاهانی مانند گل محمدی، زعفران، زیره سبز، بالنگو و کتان سرخ از محصولات مهم دارویی در استان هستند که علاوه بر ارزش اقتصادی، بازار مصرف گسترده‌ای نیز دارند.

کریمی خاطرنشان کرد: انتخاب گونه‌های مناسب بر اساس بومی بودن، سازگاری با اقلیم، مقاومت به خشکی و قابلیت فرآوری انجام می‌شود و جایگزینی گیاهان کم‌آب‌بر مانند زعفران و آویشن به‌جای کشت‌های پرمصرف می‌تواند علاوه بر حفظ منابع آب، درآمد کشاورزان را نیز به طور چشمگیری افزایش دهد.

وی با اشاره به روند رو به رشد کشت گیاهان دارویی در زنجان،‌ گفت: این استان با بیش از ۲۱۵ هکتار سطح زیرکشت گل محمدی، رتبه ۱۴ کشوری را در تولید این محصول برای کاربرد در صنایع غذایی،‌ دارویی و آرایشی و بهداشتی دارد و بالاترین سطح زیرکشت بعد از آن نیز مربوط به زیره سبز و زعفران است.

کریمی با تاکید بر لزوم کشت محصولات کم آب بر در شرایط خشکسالی و کمبود منابع آبی، افزود: زعفران گیاهی با نیاز آبی پایین و صرفه اقتصادی بالاست و زنجان در تولید این گیاه جایگاه ۱۷ کشور را دارد.

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست