• تاریخ: ۱۳۹۵-۰۳-۲۸
  • شناسه خبر: 1866

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی: دانشگاه آزاد اسلامی برای کمک به اقتصاد ملی با اتکا به توان مردمی گام برمی‌دارد

پیام ملت ؛ فریبا نجفی – نهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به ریاست حجت الاسلام و المسلمین علی عسکری معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اکثریت اعضا به منظور بررسی وضعیت واحدها و مراکز ...

پیام ملت ؛ فریبا نجفی – نهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به ریاست حجت الاسلام و المسلمین علی عسکری معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور اکثریت اعضا به منظور بررسی وضعیت واحدها و مراکز استان زنجان و ارائه تصمیمات و راهبردهای مورد نیاز برگزار گردید .

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به رهنودهای مؤکد مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش بنیان ، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی  به سمت تحقق «اقتصاد مقاومتی» مبتنی بر دانش بنیان و کمک به اقتصاد ملی با اتکای به توان مردمی گام بر می دارد .حجت‌الاسلام علی عسکری

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ، حجت الاسلام علی عسکری در نهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان ضمن تبریک ایام ماه رمضان و ماه خودسازی و توجه به ذات خداوند متعال وبا تسلیت سالروز وفات حضرت خدیجه کبری(س)  به ویژگی های حضرت خدیجه کبری(س) اشاره و اضافه کرد: در روایتی امام صادق (ع) می فرمایند که حضرت خدیجه (س) یک وزیرصادق و نیروی کمکی و حمایتی برای اسلام و مایه سکون و آرامش رسول خاتم (ص) بودند .

علی عسکری با بیان اینکه دررابطه با شخصیت حضرت خدیجه همین بس که از دامان او حضرت زهرا(س) برخواست، افزود : حضرت رسول اکرم(ص) با تکیه بر حمایت های همه جانبه او بر قله رسالت نشست، شخصیتی که نخستین بانوی لبیک گو به رسالت حضرت پیامبر(ص) بود و این بانوی مکرمه در مسیر حمایت از پیامبر اکرم(ص) همه هستی و مال و جان خود را بی دریغ سرمایه گذاری کرد .

علی عسکری با بیان اینکه حضرت خدیجه(س) و حضرت زهرا(س) هر دو به نحوی کارآفرین اقتصادی بودند، شهرت حضرت خدیجه(س) را به دلیل فعالیت اقتصادی خواند و پیامبر(ص) را از چهره ها و افرادی دانست که قبل از بعثت و پیامبری به عنوان کارگزار اقتصادی وی عمل می کرد.

معاون و عضو هیئت رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی در ارتباط با حضرت فاطمه(س) گفت : باغ فدک را به امر خدا و خواست پیامبر در اختیار داشتند و مدیریت اقتصادی آنهم بر عهده ایشان بود و از درآمدهای حاصل از زمین های حاصل خیز توانستند به امور نیازمندان توجه نمایند .

وی یادآورشد: ضمن آنکه در تاریخ داریم که ۲۱ بار فدک گرفته و بازگردانه شده است و در هر مقطع خاصی یک استدلالی باعث بازگردادندن آن به خاندان پیامبر بزرگ اسلام (ص) شده است.

علی عسکری افزود: این دو بانوی مکرمه نمونه و نماد عینی اقتصاد مقاومتی ونمونه  سرمایه و تولید ثروت هستند و بنابراین ظرفیت بانوان در این زمینه نباید مورد غفلت در وضع فعلی قرار بگیرد .

وی با اشاره به استفاده از توان و ظرفیت بانوان در تحقق اهداف اقتصادی جامعه گفت : استفاده از تمام ظرفیت ها به خصوص ظرفیت انسانی نظام و به ویژه استفاده از ظرفیت جوانان، نخبگان، اساتید و حتی ظرفیت بانوان برای تحقق اهداف و دست یافتن به اقتصاد مقاومتی یک ضرورت اجتناب ناپذیر محسوب میگردد .

وی به پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب مبنی بر اهمیت و اولویت اقتصاد اشاره کرد و اضافه کرد : با توجه به توصیه و تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل مشکلات اقتصادی ، به طور طبیعی با حل این مشکلات بسیاری از آسیب ها و مسائل اجتماعی ، اخلاقی و فرهنگی نیز مرتفع خواهد شد

علی عسکری اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در همین رابطه به موضوع گشایش اقتصادی، فردی و جمعی تاکید کردند و از همین جهت نیاز نخست کشوررا اقتصاد دانستند و در پیامی به نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز دو اولویت اقتصاد و فرهنگ را از وظایف مهم نمایندگان دانستند که در قانون گذاری و نظارت، خانه ملت باید این دو اولویت را منظور نظر  قرار دهند.

وی خاطر نشان کرد: تحقق عینی این شعار در حوزه اقدام و عمل علی القاعده صرف نظر از رهنمودها و تاکیدهای گذشته، از ما به عنوان دست اندرکاران نظام برنامه های ویژه ای را طلب می کند.نهمین جلسه هیات امنای دانشگاه آزاد زنجان

علی عسکری ابراز کرد: در مرحله نخست ، رعایت اخلاق است که اخلاق جمعی، فردی، حرفه ای، عمومی و به ویژه اخلاق سیاسی و رعایت وجدان کاری، انضباط اجتماعی، همه را باید مبنای نظر قرار دهیم.

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ریشه کم کاری ها و نا بسامانی های اقتصادی و مفاسد و باند بازی ور فتارهای ناسالم و عدم رعایت اخلاق و التزام به قانون بر میگردد .درحالیکه شکوفایی اقتصادی کشورهای پیشرفته به همین مباحث رعایت اخلاق اجتماعی ووجدان کاری مربوط می شود که ما باید با بازنگری نسبت به گذشته آنها را رعایت کنیم.

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رهبرمعظم انقلاب به اقتصاد مقاومتی مبتنی بر اقتصاد دانش بنیان تاکید کردند و بر همین اساس ما باید تا پایان برنامه ۲۰ ساله، ۵۰ درصد از تولید ناخالص ملی کشور را از فعالیت های دانش بنیان تامین کنیم که بر اساس این افق مسئولیت ، رسالت مهمی به عهده دانشگاهیان است، به خصوص دانشگاه آزاد اسلامی که در واقع مصداق عینی اصل ۴۴ قانون اساسی است.

علی عسکری به تدوین کتابی باتوجه به دیدگاه آیت الله هاشمی رفسنجانی با عنوان اقتصاد اسلامی اشاره و اضافه کرد: در این کتاب که به توضیح مواضع تفصیلی حزب جمهوری اسلامی تاکید شده  اقتصاد اسلامی ، اقتصادی ترکیبی است و اصل ۴۴ قانون اساسی نیز همین را می گوید.

وی ابراز کرد: در همان اوایل امام خمینی(ره) فرمودند اصل ۴۴ قانون اساسی یعنی آنکه کاری را که مردم می توانند انجام دهند، دولت انجام ندهد و آنکاری را که از مردم ساخته نیست و ازدولت بر می آید، دولت انجام دهد.

علی عسکری بیان کرد: دعوای برخی از افراد با تفکرات سوسیالیستی و دولتگرا با رهبر معظم انقلاب در دوران ریاست جمهوری ایشان ، بر سر این بوده که رهبر معظم تاکید بر اصل ۴۴ و استفاده از بخش خصوصی  و تعاونی های تولیدی داشت .

نماینده رییس دانشگاه آزاد اسلامی در هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گفت: در آن زمان حتی با راه اندازی یک مدرسه و دبستان غیر دولتی مخالفت می شد با تفکری که بر دولت حاکم بود جنگ هم مزید بر علت شد و ادامه یافت و در نتیجه اقتصاد دولتی، اقتصاد نفتی و رانتی ادامه پیدا کرد تا اینکه وضعیت اقتصادی اینگونه نابسامان شد.

وی ادامه داد:با این حال ما خوشحال هستیم که دانشگاه آزاد اسلامی در این فرآیند با درایت و کمک امام راحل تاسیس شد و اکنون اولویت اول دانشگاه بر اساس رهنمود رهبری ، اقتصاد دانش بنیان است.

علی عسکری خاطر نشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی امروز افتخار دارد که آموزش بیش از نیمی از فارغ التحصیلان کشور، مسئولیت حدود ۶۰ درصد ازتوسعه تحصیلات تکمیلی را بر عهده دارد ، به کارگیری ۷۰ هزار عضو هیات علمی، نیمه وقت و عضو مدعو و اشتغال به تحصیل یک میلیون و ۷۰۰ هزار دانشجو و اجرای طرح سامانه آزمایشگاه همکار با ۱۱ هزار کارگاه و آزمایشگاه رادر کارنامه خود ثبت کرده است.

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد:  تاسیس و راه اندازی قریب به ۱۰۰ مرکز رشد واحدهای فناور، احداث بیش از ۱۱ میلیون متر مربع فضای آموزشی مسقف و بیش از ۲۰ میلیون متر مربع ساخت و ساز اعم از ساختمان، فضای مسقف و محوطه از دیگر موفقیت های این دانشگاه به شمار می رود در عین حال همه این مسائل گویای این است که ما اصل ۴۴ را نصب العین خود داشته و داریم.

وی تاکید کرد: اگر دقت کنیم با بیش از پنج میلیون و ۶۰۰ هزار فارغ التحصیلی که این دانشگاه دارد ، تقریبا بیش از نیمی از فارغ التحصیلان کشور بعد از انقلاب به دانشگاه آزاد اسلامی مربوط است.

علی عسکری اظهار کرد: از نظر الگو سازی برای آموزش عالی در داخل و خارج این دانشگاه عالی نماد عینی یک دانشگاه مردم بنیان و بزرگترین دانشگاه حضوری دنیا و جهان محسوب می شود و این دانشگاه امروز یک دانشگاه مردمی در منطقه و بین برخی کشورها مورد توجه به عنوان یک الگو مطرح است .

معاون امور مجلس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اقتصاد ترکیبی الگوی اقتصادقانون اساسی کشور است و این را در مقطعی یاران امام در قانون اساسی مطرح کردند در حالیکه اقتصاد کمونیستی شرقی و سرمایه محور غربی بر دنیا حاکم بود وآنها امروز به باور اقتصاد ترکیبی که در قانون اساسی ایران ذکر شده است، رسیده اند.

وی تصریح کرد: از نظر مبنای عمل و اقداماتی که باید در حوزه اقتصاد می داشتیم از آن الگوی مصوب مورد نظرامام فاصله گرفته ایم و الان باید این نقیصه و شرایط را با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان و رسالت و ماموریتی که برای دانشگاه ها  قائل هستیم  متحول نماییم و بایددانشگاه هایمان ماموریت محور باشند .

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان :

بزرگداشت آیت الله حسینی زنجانی (ره) از مراجع شیعه امری لازم و پسندیده است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان گفت : بزرگداشت و تکریم یاد و نام مرجع عالیقدر شیعه حضرت آیت الله حسینی (ره) امری قابل تحسین و تجلیل از شخصیت های مورد احترام مردم و خادمان شریعت است .

آیت الله خاتمی افزود : آیت الله حسینی زنجانی (ره) از مراجع بزرگ و از شخصیت های مورد تکریم کشور و بخصوص استان زنجان بودند لذا معتقدم در بزرگداشت و تجلیل از شخصیت ایشان می بایست به زوایای مختلف زندگی علمی ، فلسفی و عرفانی ایشان پرداخته شود .

امام جمعه زنجان اضافه کرد : در چنین کارهای فرهنگی نباید صرفا به برگزاری یک مراسم اکتفا کرد بلکه تبیین شخصیت و رسالت یک عالم دینی و دغدغه ها و شخصیت جامع ایشان مورد مطالعه و به مردم و فرهیختگان عرضه شود و برای حسن انجام این امر مهم لازم است دبیرخانه ای راه اندازی و شخصیت های دانشگاهی و حوزوی و علاقه مندان به ایشان بتوانند اطلاعات لازم را گردآوری نمایند .

دبیرهیأت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان :

۳۳ درصد دانشجویان استان زنجان در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند

دبیرهیأت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت آموزش عالی استان زنجان و وضعیت واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت : استان زنجان براساس آخرین آمار ، تعداد كل دانشجويان دانشگاهها، مراكز آموزش عالي استان ۵۸۱۲۸ نفر بود كه سهم دانشگاههاي آزاد اسلامي استان ۱۹۳۷۲ نفر بوده كه معادل ۳۳% كل دانشجويان استان را تشكيل مي دهد.

دکتر یداله رجائی افزود : اين در حالي است كه تعداد كل اعضاي هيات علمي دانشگاهها و مراكز آموزش عالي استان برابر ۱۲۲۰ نفر بوده و سهم دانشگاههاي آزاد اسلامي ۶۴۵ نفر مي باشد بعبارت ديگر معادل ۵۳% اعضاي هيات علمي استان در دانشگاههاي آزاد اسلامي استان حضور دارند.

وی گفت : نسبت استاد به دانشجو در سطح كل دانشگاهها و مراكز آموزش عالي ۱ به ۴۸ بوده در حاليكه اين نسبت در سطح دانشگاههاي آزاد اسلامي استان برابر ۱ به ۳۰ (بدون احتساب اساتيد حق التدريس) مي باشد كه با احتساب اساتيد حق التدريس ۱ به ۲۷ مي باشد.

وی بااشاره به برگزاری جلسات هیأت امنای استان گفت : تعداد كل جلسات تشكيل شده هيات امناي استان زنجان از مهرماه سال ۹۲ تاكنون ۸ جلسه بوده كه در مجموع داراي ۶۹ مصوبه مي باشد و طبق بررسي هاي بعمل آمده ۴/۶۲% مصوبات اجرا شده و ۲/۳۶% آن نيز در حال اجرا است .همچنين ۴/۱% مصوبات که مربوط به الحاق مرکز تکاب به واحد زنجان می باشد که به مرحله اجرا درنيامده است و طبق گزارش سازمان مركزي دانشگاه آزاد اسلامي ، استان زنجان از نقطه نظر اجراي مصوبات از وضعيت خوبي برخوردار است.

وی در خصوص آخرين وضعيت اراضي واحدها و مراكز دانشگاهي و ارائه گزارش دقيق روند اخذ سند مالكيت اراضي گفت : اكثر املاك و اراضي واحدهاي استان داراي سند مالكيت بوده و با همکاری مسوولين واحدها و مراکز استان درجهت اخذ سند قطعي مالكيت سايت امام خمینی(ره) واحد زنجان با توجه به شرايط مندرج در قرارداد واگذاري زمين از سوي اداره كل راه و شهرسازي به واحد زنجان، اين واحد درمرحله برآورده نمودن آن شرايط بوده كه به محض ايجاد شرايط مقرر نسبت به اخذ سند مالكيت اقدام خواهد شد.

همچنین در خصوص سايت پيامبر اعظم (ص) واحد زنجان ، مساحت اين سايت ۸۲۱۳۶۰ متر مربع بوده كه ۶۴ هكتار آن داراي سند قطعي است و اداره حقوقي واحد از طريق مراجع رسمي در مرحله اخذ سند باقي مانده ملك مذكور مي باشد .

وی درمورد زمین کلینیک دامپزشکی واحد ابهر گفت : این زمین به مساحت ۳۰۰ متر مربع بوده که بصورت اهدائی توسط واحد ابهر تحصیل شده است و فعلا دارای سند مالکیت نیست .

وی با اشاره به زمین نعلبندان واحد خدابنده گفت : این زمین با مساحت ۲۹ هکتار علیرغم صدور حکم دادگاه به نفع واحد بدلیل مخالفت اهالی روستا (وجود معارض ) تاکنون موفق به اخذ سند قطعی نشده است و مرکز طارم اقدام به اخذ زمین از اداره کل راه و شهرسازی نموده که تحصیل زمین در مرحله نهایی قرار دارد .

وی  با ارائه گزارش اقدامات انجام شده در خصوص «ساها» در استان زنجان ، افزود : اطلاعات فضاهای آزمایشگاهی، کارگاهی، کارکنان، دستگاهها و تجهیزات موجود جمع آوری و در پورتال ساها ثبت گردید و -فهرست خدمات قابل ارائه و تعرفه استفاده از دستگاهها و تجهیزات آزمایشگاهی و کارگاهی به منظور ایجاد منابع درآمدی مکمل شهریه دانشجویان تهیه شده و  فرمهای مربوطه به عقد تفاهم نامه فی مابین دانشگاه آزاد اسلامی و شبکه فناوری های راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای آزمایشگاهها و کارگاههای مجهز تکمیل و به سازمان ارسال شده ، همچنین کتابچه خدمات آزمایشگاهی و کارگاهی واحد چاپ و پس از بررسی توسط دفتر محترم توسعه و پشتیبانی شبکه آزمایشگاهی و تحقیقاتی سازمان اصلاحات لازم به سازمان ارسال گردید و لیست آزمایشگاههای همکار و مرجع استاندارد استان زنجان گردآوری و به سازمان ارسال گردید .

رجائی درخصوص آخرين وضعيت پيشرفت طرح شهرك فناوري آزاد(شفا) دراستان زنجان گفت :  با توجه به مصوبه قبلي هيات امناي استان مقرر گرديده بود تا بخشي از اراضي زرنان (سايت پيامبر اعظم(ع)) براي طرح شفا اختصاص يابد كه دراين خصوص مطالعات لازم از جمله دعوت از سه شركت مشاور صورت گرفته و نهايتا فقدان خدمات شهري و بالا بودن هزينه آماده سازي زمين مذكور، پيشنهاد تغيير مكان اين طرح بخشي از زمين سايت امام (ره) مطرح شده است كه در صورت تصويب هيات امناي استان اقدامات عملي در اين راستا صورت خواهد گرفت.ضمنا نقشه هاي اوليه و جايابي موردنظر در خصوص اجراي اين طرح در زمين سايت امام (ره) به شرط تاييد هيات امناي استان صورت گرفته است.

دبیر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان گزارش تعداد و وضعیت تصویب طرحهای اقتصادی دانش بنیان و سرمایه گذاری عیر دانش بنیان تشکیل شده در واحدهای استان گفت : با مصوبه هیات امنای استان ، تصویب نهایی طرحهای اقتصادی دانش بنیان و غير دانش بنيان به کمسیون دائمی هیات امنای استان تفویض شده است كه در این خصوص  ۱۵ شرکت دانش بنیان و شرکت سرمایه گذاری از هیات امنای استان اخذ مجوز نموده  كه هم اكنون در حال پیگیری اجرای برنامه ها و پروژه هاي خود می باشند .

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان در خصوص وضعیت جذب هیات علمی در دانشگاه آزاد اسلامی استان افزود : با توجه به بخشنامه ها و دستورالعمل های سازمان مرکزی با تاکید بر جذب هیات علمی در واحدها و مراکز دانشگاهی در دو سال گذشته مجموعا ۴۲ نفر در مقطع دکتری درسطح استان جذب شده است ضمن اینکه در سال جاری نیز طی فراخوان صورت گرفته ۷۲ نفر ثبت نام نموده اند که ۲۶ نفر از آنها دارای شرایط جذب بوده اند که در حال طی مراحل جذب هستند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان زنجان به طرح های ماندگار فرهنگی استان اشاره کرد و گفت : با توجه به سیاست های کلی سازمان و تاکیدات ریاست عالی دانشگاه و معاونت فرهنگی و دانشجویی در خصوص اجرای طرح های ماندگار فرهنگی ، دانشگاه آزاد اسلامی استان برنامه های متنوعی از جمله تکمیل بناهای یادمان شهدا، تجلیل از مقام شامخ نخبگان و فرهیختگان علمی و دانشگاهی ، تدوین سند جامع فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی را در برنامه های خود گنجانده است و بنا داریم با هماهنگی و رهنمودهای نماینده محترم ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان مراسم گرامی داشت خدمات علمی ، حوزوی ، فلسفی مرجع عالقدر شیعه حضرت آیت الله العظمی حاج سید عزالدین حسینی زنجانی (ره) را برگزار نماییم .

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست