• تاریخ: ۱۳۹۷-۰۵-۱۶
  • شناسه خبر: 7743

جولان افراد فاقد صلاحیت‎های رسانه‎ای از چالش‎های عرصه رسانه

پیام ملّت– در هفدهم مرداد ماه سال ۱۳۷۷، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی، به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید. به همین مناسبت، شورای ...

پیام ملّت در هفدهم مرداد ماه سال ۱۳۷۷، محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی، به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید. به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه هر سال را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.

به گزارش موج رسا، این روز فرصت مناسبی است تا مشکلات و دغدغه‎های این قشر به گوش مسئولان برسد.از این فرصت استفاده کرده و پای صحبت یکی از پیشکسوتان خبر استان زنجان می‎نشنیم.

علی اکبر شیوخی،متولد ۱۳۵۱ در حال حاضر صاحب امتیاز و مدیر مسئول پایگاه خبری- تحلیلی پیام ملّت و دو هفته‎نامه عصرملّت در زنجان است.وی همچنین نمایندگی  خبرگزاری ایسکانیوز و روزنامه‎های فرهیختگان و آفرینش را نیز برعهده دارد.

این خبرنگار زنجانی در ابتدای سخن یاد و خاطره شهید صارمی را گرامی می‎دارد و معتقد است، شهید محمود صارمی خبرنگار پرتلاش و انقلابی نظام مقدس جمهوری اسلامی بود که به دست تحجر طالبان و اندیشه های خرافی این فرقه به فیض شهادت نائل آمده و حقانیت نظام جمهوری اسلامی و مظلومیت جامعه رسانه‎ای مستقل را در عرصه بین‎المللی به اثبات رساند.

وی می‏گوید: اولین خبر من در قالب یک یادداشت با عنوان “چرا حقوق بشر” بود که در مجله آینده‎سازان اتحادیه انجمن‎های اسلامی دانش‎آموزان در سال ۶۹ به چاپ رسید.

این خبرنگار زنجانی ادامه می‎دهد: از همان سال‎ها جسته و گریخته فعالیت‎های خبری خود را با روزنامه کیهان و برخی روزنامه‎های سراسری ادامه دادم و مدتی نیز در خبرگزاری ایرنا و پس از آن هم در روزنامه‎های کثیر الانتشار در تهران فعالیت کردم.

*آغاز فعالیت رسانه ای در زنجان

شیوخی با اشاره به ورود خود از سال ۷۷ در فعالیت‎های رسانه‎ای استان زنجان،می‎گوید: از سال ۷۸ در هفته‎نامه مهر زنجان فعالیت کرده و در سال ۷۹ مسئولیت مدیریت اجرایی و سپس سردبیری این هفته‎نامه را برعهده گرفتم، آن زمان بعد از توقیف “امید زنجان” نشریاتی مانند هفته‎نامه پیام زنجان، صدای زنجان، بهار زنجان و مهر زنجان در استان به صورت مستمر فعالیت  می‎کردند و منتشر می شدند.

وی ادامه می‎دهد: دنیای خبر و رسانه دنیای افت و خیزها و دنیای تلخی‎ها و شیرینی‎ها است اگر چه خبرهای جذاب و تلخ زیادی را کار کرده‎ام اما جذابترین تیتر خبری که کار کردم مربوط به سقوط صدام بود که در هفته‎نامه مهر زنجان تیتر زدیم “دیکتاتور رفت”.

شیوخی بازداشت یکی نمایندگان مجلس، سرقت تعدادی از فرزندان مسئولان یکی از استان‌ها از منزل یکی از قضات دادگستری را از خبرهای پر حاشیه ‎ای عنوان می‎کند که توسط وی تهیه و منتشر شد و می‎گوید: خبرنگار در عرصه رسانه باید در کنار مردم باشد و اگر غیر از این باشد توسط مردم به حاشیه رانده می‎شود.

این خبرنگار در پاسخ به سئوالی در خصوص مشکلات خبرنگاران، بیان می‎کند: خبرنگاران همانند سایر صنوف دارای مشکلاتی بوده و از این قاعده مستثنی نیستند.یک خبرنگار دوست دارد واقعیت‎ها را بنویسید اما ممکن است شرایطی پیش آید که دچار خود سانسوری و یا سانسور از بالا و پایین شود که این خود سانسوری و سانسورهای اجباری خبرنگار را دچار یاس می‎کند،وقتی خبرنگار واقعیت‎های جامعه را می‎بیند که با ایده‎آل‎های او در تعارض است، این یاس و سرخوردگی بیشتر می‎شود.

وی می‎گوید:ما باید بپذیریم که عرصه خبر، عرصه تحولات بوده و خبرنگار همواره در معرض تغییر است،اگر از دیدگاه جامعه شناختی و ژورنالیستی به موضوع نگاه کنیم، ژورنالیست سطحی نازک از یک پدیده بیان می‎کند،اما دیدگاه جامعه شناختی عرصه را به صورت عمقی مورد مطالعه قرار می‎دهد.

این خبرنگار پیشکسوت می‎افزاید: یک خبرنگار به معنای واقعی کلمه باید پیه خیلی چیزها را به تن خود زده و حرف و حدیث‏ها را هضم کند،چرا که در این راه با انبوهی از تخریب‎ها، تهمت‎ها،سختی‎ها،مشکلات اجتماعی و برخوردهای حاکمیتی و اجتماعی مواجه می‎شود.

شیوخی بیان می‎کند: این مشکلات موجب می‎شود تا بسیاری از افرادی که به عرصه خبر می‏آیند،نتوانند ادامه دهند و این عرصه را ترک کنند.

وی در خصوص ارتباط خانواده‎اش با کار خبر می‎گوید: خوشبختانه امروز جمهوری اسلامی با دهه ۵۰ و ۶۰ قابل مقایسه نیست،امروز هر ایرانی یک رسانه و تحلیگر است اما با این وجود برخی خبرها را خانواده از من پیگیری می‎کنند.

*رسانه موفق مردم را در کنار خود دارد

شیوخی در خصوص وضعیت رسانه‎های زنجان معتقد است،رسانه‎های استان همواره با افت و خیزهایی مواجه بوده و هستند ، معتقدم یک رسانه موفق ، رسانه‎ای است که مردم را بتواند در کنار خود داشته باشد.فعالیت رسانه‎ها می‎بایست مبتنی بر مطالبه عمومی برای حفظ منافع و مصالح باشد.

مدیر مسئول پایگاه خبری – تحلیلی پیام ملّت می‎گوید: یکی از چالش‎های مهم عرصه رسانه در حال حاضر اظهار وجود افراد و جولان افراد فاقد صلاحیت‎های رسانه‎ای است.

این خبرنگار زنجانی تصریح می‎کند: فعالیت رسانه در کشورهای توسعه یافته مبتنی بر تخصص و نیاز جامعه است و عموما در چنین فضایی رسانه‎های مستقل و منتقد شکل می‎گیرند.

مدیرمسئول دوهفته نامه عصرملّت معتقد است: وجود رسانه‌‎های ارگانی و سازمانی در ایران آفت این حرفه است و یکی از ثمرات این آفت نگرش‎های سازمانی و بخشی و محدود به مقوله توسعه یافتگی است.

وی در ادامه به وضعیت رسانه‎های استان زنجان اشاره کرد و گفت : حوزه رسانه‎ای استان نیازمند همگرایی و هم‎افزایی است. توجه و تاکید بر منافع عمومی از الزامات فعالیت رسانه‎ای است، میزان اثرگذاری رسانه‎ها در جامعه و اقبال مردم به آنها وضعیت رسانه‎های زنجان را می‎سنجد.

وی در پایان تعامل دستگاه‎های اجرایی و قضایی و نهادهای امنیتی با رسانه‎ها را قابل قبول عنوان کرد و گفت: رفتار دستگاه قضایی استان زنجان با مسئولان رسانه‎ها و خبرنگاران مبتنی بر احترام و تکریم و ایفای مسئولیت اجتماعی است.

علی اکبر شیوخی به آخرین شکایت از خود را به مربوط به رییس دانشگاه آزاد زنجان عنوان کرد که متهم به تشویش اذهان عمومی شده بود و اضافه کرد: معتقدم قانون گره‎گشای مشکلات در همه حوزه ه‎است و رعایت حدود مسئولیت و اختیارات مرتفع‎کننده مسیر پیچ و خم فعالیت در جامعه است./

نام:

ایمیل:

نظر:

لطفا توجه داشته باشید: نظر شما پس از تایید توسط مدیر سایت نمایش داده خواهد شد و نیازی به ارسال مجدد نظر شما نیست